Hoe kan u uw praktijk beschermen tegen het cryptolocker virus?

12 mei 2017

Het cryptolocker virus duikt weer op in e-mail berichten onder de vorm van een link of een bijlage, vaak met een .zip, .pdf, .jpg of andere extensie. Wees dus heel voorzichtig in het openen van bijlagen in je e-mail! Opende u toch een malafide bijlage, sluit dan onmiddellijk de server af om te vermijden dat het virus zich verspreidt.

De enige doeltreffende oplossing is een online cloud back-up.

Wanneer uw Windows systeem is geïnfecteerd, worden uw persoonlijke documenten versleuteld. Deze blijven aanwezig op uw computer, maar u, noch uw medische software hebben er toegang toe. Wanneer u gebruikt maakt van een back-up en er de controle over hebt, dan kan u altijd over de correcte en recente reservekopie van uw bestanden beschikken in het geval van een infectie. Laat uw gegevens achter via onderstaande knop wanneer u meer informatie wenst over deze oplossing.

Het cryptolocker virus muteert regelmatig en slaagt er op die manier in om anti-virus programma's te omzeilen. De cybercriminelen beloven weliswaar om uw gegevens te ontsleutelen na de betaling van een som geld, maar vaak zijn dit loze beloften. Uw enige kans op volledig herstel is via een online cloud back-up.

Contacteer mij voor meer info