Hoe kan u uw apotheek beschermen tegen het cryptolocker virus?

23 maart 2017

Het cryptolocker virus duikt weer op in e-mail berichten onder de vorm van een link of een bijlage, vaak met een .zip, .pdf, .jpg of andere extensie. Het gaat voornamelijk om e-mails met verwijzing naar de levering van een bestelling.

 Wees dus heel voorzichtig in het openen van bijlagen in je e-mail! 

Opende u toch een malafide bijlage, sluit dan onmiddellijk de server af om te vermijden dat het virus zich verspreidt.

De enige doeltreffende oplossing is een online cloud back-up.

Wanneer uw Windows systeem is geïnfecteerd, worden uw persoonlijke documenten versleuteld. Deze blijven aanwezig op uw computer, maar u, noch uw apotheeksoftware hebben er toegang toe. Ook uw lokale back-up is niet veilig voor dit virus. Via een online cloud back-up beschikt u altijd over een correcte en recente reservekopie van uw bestanden in het geval van een infectie. Laat uw gegevens achter via onderstaande knop wanneer u meer informatie wenst over deze oplossing.

Het cryptolocker virus muteert regelmatig en slaagt er op die manier in om anti-virus programma's te omzeilen. De cybercriminelen beloven weliswaar om uw gegevens te ontsleutelen na de betaling van een som geld, maar vaak zijn dit loze beloften. Uw enige kans op volledig herstel is via een online cloud back-up.

Contacteer mij voor meer info