Hoe ontvangt u de telematicapremie met Baltes?

20 oktober 2016

Hoe ontvangt u de telematicapremie met Baltes?

Goed nieuws! Als tandarts kan u aanspraak maken op een telematicapremie van 800 euro per jaar. Nog beter nieuws: met de Baltes update van november bent u er helemaal klaar voor! Lees hieronder welke stappen u moet ondernemen:

1. Maak uw persoonlijk eHealth certificaat aan

De premie wordt éénmaal uitgereikt per tandarts en daarom is het belangrijk dat u steeds uw eigen eHealth certificaat gebruikt. Heeft u nog geen certificaat en wenst u dit aan te maken?

2. Registreer u voor Hector

Recentelijk heeft het VVT samen met de belangrijkste aanbieders van tandartsensoftware, de software 'Hector' geselecteerd als uniforme connector tussen de tandartsensoftware en verschillende eHealth-diensten zoals bv. Recip-e. Registreer u nu reeds voor Hector zodat u na het installeren van de Baltes-update van november onmiddellijk van start kan.

Ook niet-leden van het VVT kunnen zich via het VVT registreren voor het gebruik van deze Hector-software.

3. Vraag de verzekerbaarheid op via MyCareNet

Eén van de voorwaarden voor het ontvangen van de telematicapremie is dat u in 2016 de verzekerbaarheid van minstens één patiënt opvraagt via MyCareNet. Indien u de standaardinstellingen gebruikt, gebeurt het opvragen van de verzekerbaarheid in Baltes voor alle patiënten volledig automatisch.

4. Voer een elektronisch medicatievoorschrift in via Recip-e

Concreet moet u voor 31/12/2016 minstens één elektronisch medicatievoorschrift verzenden naar Recip-e.


Hoe de premie van 2016 aanvragen?

In de tweede helft van 2017 zal u uw telematicapremie online op de RIZIV-website kunnen aanvragen. Wij houden u op de hoogte